FORGOT YOUR DETAILS?

Sponsorizări

În ultimii ani, companiile din România se bucură de o importantă facilitate fiscal si anume acestea pot folosi 20% din impozitul pe care îl plătesc către stat pentru a sponsoriza proiecte culturale sau sociale.

Valoarea sponsorizării poate fi:

  • 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru companiile care sunt impozitate pe profit
  • 20% din impozitul pe venit pentru companiile care sunt impozitate pe venit (microîntreprinderi)

De asemenea, anul 2022 a adus o nouă facilitate fiscală pentru companii: redirecționarea impozitului (pe profit/pe venit) prin Formularul 177 - sponsorizarea se deduce din impozitul deja plătit. Astfel, dacă vă regăsiți în situația următoare: cheltuiala cu sponsorizarea în anul 2022 nu a depășit plafonul pentru sponsorizare în anul fiscal 2022, puteți opta pentru redirecționarea impozitului prin completarea Formularului 177 și depunerea acestuia la ANAF - în baza contractului de sponsorizare semnat.

Asociatia Dorel Vișan este implicata in multe proiecte culturale cu impact in comunitate, iar prin simpla semnare a unui contract de sponsorizare, puteți produce o schimbare pozitivă, fără a avea un cost real.

Descărcați contractul/contractele de sponsorizare și completați datele companiei.

Tipăriți, semnați și trimiteți o copie scanată a contractului la adresa noastra

TOP